Evoluţie sau Decădere ?

Fiica marelui evanghelist nonagenar, Billy Graham, Anne Graham, într-un interviu în emisiunea "Early Show" (Spectacolul matinal), a fost întrebată de Jane Clayson , cu privire la atacurile din 11 septembrie 2001 şi i s-a pus o întrebare la care mulţi ar fi dat răspunsuri nesatisfăcătoare: "Cum a putut Bunul Dumnezeu să lase să se întâmple aşa ceva şi să privească atât de nepăsator această catastrofă de pe pământul Americii?"

Anne Graham, după ce a meditat câteva clipe, a dat un răspuns magistral, a răspuns cu nişte replici foarte logice, profunde şi inspirate, nepregătite dinainte (se poate vedea pe videoclipul înregistrat) . Dânsa a precizat foarte calm şi explicit,
precizând următoarele:
"Şi eu mi-am pus deseori această întrebare şi mi-am găsit următoarele răspunsuri.. . Cred - nu cred, dar sunt profund convinsă - că Dumnezeu a fost şi rămâne adânc întristat de aceasta , la fel ca şi noi , numai că noi , de ani de zile, Îi spunem şi chiar Îi poruncim să iasă din şcolile noastre , din guvernul şi din vieţile noastre, că ne descurcăm şi singuri, fără ajutorul Lui...
Şi , fiind El un adevărat gentleman , cred că pur şi simplu S-a dat , calm , la o parte...

Cum de mai îndrăznim noi oare să-I cerem binecuvântarea , mila şi protecţia Sa, dacă Îi cerem să ne lase în pace? ( În lumina recentelor evenimente, fiind vorba de atacuri teroriste, atacuri armate în şcoli etc.)
Cred că totul a început când Madeleine Murray O'Hare (doamna care a cerut ca America să devină o ţară atee şi care a fost ucisă, iar
corpul ei a fost găsit recent) a afirmat că nu dorea nici un fel de rugăciuni in şcolile noastre , iar noi am spus O.K. Cererea ei a fost aprobată şi a devenit lege obligatorie în SUA...

Apoi , cineva a spus că mai bine nu am citi Biblia în şcoli (Biblia care spune să nu ucizi, să nu furi şi să-ti iubeşti aproapele ca pe tine însuţi) , iar noi am spus O.K..
Apoi , dr. Benjamin Spock a spus că nu ar trebui să ne plesnim copiii atunci când se poartă urât , pentru că aceasta le-ar afecta mica lor personalitate şi stima de sine (fiul dr. Spock s-a sinucis). Iar noi am spus ca un expert trebuie să ştie ce vorbeşte, aşa că am spus O.K
Apoi, altcineva a spus că profesorii şi diriginţii nu ar trebui să îi disciplineze pe copii atunci când greşesc . Iar conducătorii de şcoli au spus ca nici un membru al personalului să nu atingă vreun elev atunci când se poartă urât,
pentru că şcolile nu au nevoie de publicitate proastă şi în niciun caz de procese. (Totuşi, există o mare diferenţa între a disciplina şi a atinge, a bate, a plesni, a lovi, a umili, etc.). Iar noi am spus O.K.

Apoi , cine ştie ce membru inteligent al consiliului de conducere al vreunei şcoli a spus că , baieţii fiind baieţi , vor face dragoste oricum , deci ar trebui să le dăm fiilor noştri prezervative . Aşa , ei vor putea să se distreze cât vor , iar noi nu vom trebui să le spunem părinţilor ca le-au primit de la şcoală. Iar noi am spus O.K.

Apoi , unii dintre aleşii noştri de vârf au spus că nu contează ceea ce fac în viaţa lor privată atât timp cât îşi fac treaba la slujbă . De accord , a spus fiecare din
noi , mie nu-mi pasă de ceea ce face altcineva , inclusiv preşedintele , în viata sa privată , atât timp cât am o slujbă şi economia merge bine.
Apoi , nişte libertini au cerut să tiparim cât mai multe reviste cu femei goale , în semn de respect şi apreciere a frumuseţii feminine.. Iar noi am spus O.K.

Apoi , altcineva a împins acea apreciere un pas mai departe , publicând fotografii cu copii goi , şi înca mai departe , afişindu-le pe Internet . Iar noi am spus O.K.
au dreptul la libera exprimare.
Apoi , industria show-business-ului a spus : hai să facem show-uri TV şi filme care să promoveze îndepărtarea de Dumnezeu, violenţa şi sexul ilicit, să înregistrăm melodii care să încurajeze violurile , drogurile , crimele , sinuciderea şi temele satanice. Iar noi am spus că nu este decât entertainment – amuzament , nu are efecte adverse şi oricum nu o ia nimeni în serios , aşa că totul a mers înainte.

Iar acum ne întrebam speriaţi de ce copiii noştri nu au conştiinţă , de ce nu disting binele de rău , de ce nu îi deranjează să ucidă pe straini,
pe colegii de clasă sau pe ei însişi.
Probabil că , daca ne-am gândi mai mult , ne-am da seama de ce.
Cred că totul se reduce la faptul că ceea ce vei semăna , aceea vei şi culege.
Noi Îi spunem lui Dumnezeu: Dragă Doamne, de ce nu ai salvat-o pe acea fetiţa ucisă în clasă? Iar Dumnezeu răspunde: Dragul meu, Eu am fost alungat din scoli, nu puteam fi acolo. Cum puteam Eu fi acolo, când voi mi-aţi spus să plec din şcoli?
E ciudat cum oamenii Îl dispreţuiesc pe Dumnezeu , şi apoi se întreba cu naivitate de ce totul merge tot mai prost. Este ciudat cum de credem tot ceea ce scriu ziarele, dar noi ne îndoim de ceea ce spune Biblia.
E ciudat cum de toţi oamenii vor să meargă in ceruri, deşi nu cred, nu gândesc, şi nu spun sau nu fac nimic din ceea ce scrie în Biblie.

Este ciudat cum de unii pot spune: da , eu cred în Dumnezeu şi de fapt să
îl urmeaze pe Satana , care , se ştie că , la rândul lui , crede şi el în Dumnezeu...
E ciudat cum ne repezim să judecăm , dar nu ne place să fim judecaţi. E ciudat cum de se pot trimite mii de glume prin e-mail sau postate pe diferite site-uri şi ele se răspândesc precum focul sălbatic, dar când începi să trimiţi mesaje privindu-L pe Dumnezeu , oamenii se gândesc de două ori înainte de a le trimite şi altora.
E ciudat cum de tot ceea ce este vulgar , crud şi obscen trece liber prin cyberspaţiu, dar orice discuţie publică despre Dumnezeu este împiedicată la şcoala şi la locul de muncă.
Este , în sfârşit, ciudat cum poate fi cineva atât de înflacarat de dragoste pentru Hristos fiind în acelaşi timp un creştin invizibil în timpul săptămânii."
(Interlocutoarea a mai venit şi cu alte argumente, dar ne oprim aici).
Râdeţi?
Ar fi , desigur , ciudat cum de, gândindu-vă dacă să trimiteţi sau nu mai departe acest site nu-l veţi trimite multor adrese din lista voastră, pentru că nu sunteţi siguri de ceea ce crede destinatarul posibil sau de ceea ce vor crede despre VOI daca îl veţi trimite.
E ciudat cum de mă îngrijorează mai mult ceea ce cred oamenii despre mine şi mai puţin ceea ce crede Dumnezeu despre mine.
Ce credeţi?
Trimiteţi site-ul mai departe dacă credeţi că este bun . Dacă nu, atunci pur şi simplu ignoraţi-l şi nimeni nu va şti că aţi făcut-o. Dar, dacă o faceti, atunci nu va mai plângeţi de starea proastă în care a ajuns lumea astazi!
Să aveti o viaţă binecuvântată !

Niciun comentariu: